“DOGVIL” KAO INSPIRACIJA

Pozorišno-muzička predstava „Dogvil“ po filmu Larsa Fon Trira, reditelja Kokana Mladenovića i muzičara i producenta Marka Grubića, premijerno će biti izvedena 19. decembra u beogradskom Mikser hausu.

Pretpremijere su u dvorani Apolo Doma omladine u Pančevu 17. i 18. decembra, a novosadska premijera 22. u SKC NS Fabrika, uz još jedno izvođenje 23. decembra. Sledeće stanice su Kulturni centar Inđija 27. decembra i Kragujevac, sala Prirodno matematičkog fakulteta, 29. decembra, a u organizaciji SKC Kragujevac.

“Dogvil” je scenski projekat koji je pozorišna predstava koliko i koncert: na bini su tri muzičara, dve glumice i glumac, a narativ se predstavlja kroz tekst, koncertno izvođenje i interakciju sa videom, odnosno prizore na velikom platnu, koji dominiraju scenografijom.

Adaptaciju scenarija kao i režiju potpisuje Kokan Mladenović, a muziku kompozitora Marka Grubića izvodiće uživo Vrooom u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kisvani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi). Branislav Trifunović igra sve muške uloge u komadu, a ulogu Grejs i sve ostale ženske uloge igraju Milica Majstorović i Tamara Aleksić, izabrane na audiciji.

Koproducenti predstave Dogvil su Mikser, SKC Novi Sad, Dom omladine Pančeva i Marko Grubić (Fast Forward). Partner predstave je KC Pančevo. Projekat je podržao Sokoj.

Online konkurs “Dogvil Interakcija” trajao je od 7. oktobra do 9. novembra, a svoje radove je poslalo čak 85 autora. Teme, koje su objavljivane na svakih 7 dana, bile su: “Mržnja“, „Nasilje nad ženama“, „Mržnja prema strancima“, „Ubij pedera!“ i „Dogvil – idealni grad“. Dogvil su u sebi pronašli: Angelina Stevanović, Zaza Jović, Vukolaj Žakula, Nenad Nedeljkov, Aleksa Jovčić, Valentina Gajić, Sara Jeveričić, Marijana Janković, Milica Duždević, Milena Stanojević, Marija Antonijević, Koki Srbija, Katarina Ivakić, Jovana Ranđelović, Ana Maria Gašpar, BeeBap Douap, Jana Šestić, Ivan Ilić, Ivana Tomić, Danilo Ciganović, DaLi Loveart i Filip Mamula. Svi radovi iz “Dogvil Interakcije” biće deo su prateće izložbe „Dogvil: Idealni grad“ koja će biti postavljena u januaru u Mikser House-u.

 


Објављено

у

од

Ознаке: