DODELA “STUPICE”

Bijenalna nagrada UDUS-a „Bojan Stupica“ za pozorišnu režiju za 2015. Godinu biće uručena slovenačkom reditelju Tomiju Janežiču 4. juna u Udruženju dramskih umetnika Srbije u 13 časova.

Najugledne i najznačajnije priznanje za pozorišnu režiju – Nagrada „Bojan Stupica“  – za 2015. godinu pripala je reditelju Tomiju Janežiču, tridesetprvom po redu laureatu.

Slovenački reditelj Tomislav Tomi Janežič nagrađen je za najbolju režiju u konkurenciji 20 premijerno izvedenih predstava u našim profesionalnim pozorištima u dvogodišnjem proteklom periodu – od 1. aprila 2013. do 31. marta 2015. godine. Nagrađena predstava je „Opera za tri groša“ Bertolda Brehta i Kurta Vajla, koja je nastala kao koprodukcija Kraljevskog pozorišta Zetski dom, Cetinje i Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad.

Žiri je većinom glasova odluku doneo 13.03.2016. godine, a radio je u sastavu: reditelj Boris Liješević (prethodni laureat i predsednik Žirija), prof. Boško Milin, dramaturg i pozorišni kritičar i Željko Hubač, dramaturg i dramski pisac.

Nagrada Bojan Stupica se sastoji od plakete sa likom Bojana Stupice, rad akademskog vajara Stevana Bodnarova, od unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.

Dodelu Nagrade finansijski podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Nagradu ćemo svečano uručiti Tomiju Janežiču u subotu, 4. juna 2016. godine, u 13 sati, u prostorijama Udruženja dramskih umetnika Srbije (Studentski trg 13, VI sprat, zgrada Etnografskog muzeja)

Molimo vas da objavite ovu informaciju i pozivamo vas da prisustvujete dodeli Nagrade, nakon čega organizujemo koktel u našem prostoru. Obrazloženje Žirija bićemo u mogućnosti da vam pošaljemo dan – dva pred svečanost dodele nagrade.

Zahvaljujemo i srdačno vas pozdravljamo.

 

UDRUŽENJE DRAMSKIH UMETNIKA SRBIJE

Vojislav Brajović, predsednik


Објављено

у

од

Ознаке: