DECA KOJA NIKAD NE ODRASTU

Premijera lutkarske predstave „Petar Pan“, po romanu Dž.M. Barija, po dramatizaciji Ivora Martinića i u režiji Roberta Valtla  izvedena je 8. aprila u Pozorištu mladih, u Novom Sadu.

Legendarna priča Džejmsa Metju Barija u režiji Roberta Valtla iz Ljubljane i adaptaciji Ivora Martinića, uz crtača Sinišu Ilića pretočena je u lutkarski spektal kakav i zaslužuje priča o večitom dečaku. “Petra Pana u Zagrebu sam režirao sa 15 glumaca, na ogromnoj pozornici, s letenjem, koreografijom, songovima, muzikom koja se izvodila uživo. Verujte da je prelazak na lutku, jedan od najtežih koje sam si zadao. No, lutka je sve velike teme iz priče o Petru Panu likovno svela na savršenu meru koja će publici ponuditi put u drugačije razumevanje”, izjavio je Valtl.

Robert Valtl (1965) je reditelj, glumac, dramaturg i direktor Mini teatra i Jevrejskog kulturnog centra u Ljubljani. Od 1999. počinje da se bavi režijom. Režirao je „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“,  „Bajka o ribaru i ribici“, „Kresivo“, „Palčica“, „Norveške šume“, „Ružno pače“ i mnoge druge predstave sa kojima je nastupao širom sveta.

Kompozitor predstave je Jovan Obradović, koreografi su Olivera Kovačević Crnjanski i Frosina Dimovska, a kostimograf Milica Grbić Komazec. Igraju: Slaven Došlo, Kristina Savkov, Mija Radovanović, Saša Latinović, Slobodan Ninković, Neda Danilović i Slavica Vučetić.


Објављено

у

од

Ознаке: