CRNO NA BIJELO U BANJA LUCI

Teatar fest „Petar Kočić“, koji se ove godine održava 18. put u Banja Luci , biće otvoren premijernim izvođenjem predstave Narodnog pozorišta RS „Otac i sin“, koju prema tekstu Nebojše Romčevića režira Nikola Pejaković.

Umetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Aleksandar Stojković napomenuo je da je originalni naziv teksta „Dječija posla“, čiji je autor Nebojša Romčević. „Glavnu ulogu u ovoj predstavi ima velikan filmske i pozorišne umjetnosti Petar Božović, pored kojeg će nastupiti domaći glumci kao što su Nikolina Jelisavac, Sandra Ljubojević, Anja Ilić i Ljubiša Savanović“, rekao je Stojković.

Na „Teatar festu“, koji se ove godine održava pod sloganom „Crno na bijelo“, biće odigrane predstave „Divlje meso“ Narodnog pozorišta iz Sarajeva, „Hotel Kosovo“ Narodnog pozorišta u Prištini, „Doktor Nušić“ Kruševačkog pozorišta i Narodnog pozorišta Sombor. Publika će moći da pogleda i „Kauboje“ narodnog pozorišta iz Kikinde, „Jazavca u Kerempuhu“ Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba, „Čudo u Šarganu“ Narodnog pozorišta iz Beograda i „Potpuno skraćenu istoriju Srbije“ Pozorišta mladih iz Novog Sada. Selektor Festivala je glumac Ljubiša Savanović.

U okviru pratećeg programa biće održan i naučni skup o pozorišnoj umjetnosti i kritici, a biće organizovana i predstavljanja knjiga i časopisa.


Објављено

у

од

Ознаке: