CRNČEVIĆEVA ČUVENA SATIRA

U Šabačkom pozorištu 10. marta premijerno je izvedena predstava „Kafanica, sudnica, ludnica“, po tekstu Brane Crnčevića a u režiji Miroslava Trifunovića.

Kako sam režiser kaže u pitanju je kabaretsko-dramsko- muzičko – farsična forma uz brehtovske songove koji daju komentar više na tekst. “U vremenu kada pozorište često gura glavu u pesak, kako bi pobeglo od imenovanja uzroka a ne pojedinačnih posledica, postavka ove satire ima višestruki značaj, a da bi se pojačala gorčina satire namerno smo posegli za songovima kao komentarima, koji pojačavaju važnost ovog poduhvata”, ističe Miroslav Trifunović .

Svi glumci u predstavi igraju više uloga, jer su u pitanju tri različite priče. Na kraju svi završe u ludnici, gde se više ne zna ko je ko.

Scenograf predstave je Dragan Lazić, kostim je osmislila Selena Tomašević, kompozitor je Vojislav Milutinović, a za scenski pokret je bio zadužen Petar Pjer Rajković.

Igraju: Ivan Tomašević, Vladimir Milojević, Aneta Tomašević, Slobodan Petranović, Ljubiša Barović, Strahinja Barović, Petar Lazić, Ivana Jokić, Aleksandra Ristić, Siniša Maksimović i Radivoj Kostadinović.


Објављено

у

од

Ознаке: