ĆOSIĆ U KRUŠEVCU

Kruševačko pozorište za početak sezone priprema “Valjevsku bolnicu” Dobrice Ćosića, u dramatizaciji Branislava Nedića i režiji Slavenka Saletovića, koja je premijerno izvedena 20. septembra u Loznici, na programu Vukovog sabora.

Predstava će potom biti odigrana u Trsteniku i Zvečanu, u Kruševcu će se igrati 14. i 15. oktobra, na programu Dana oslobođenja grada, a 30. oktobra kao deo centralne proslave povodom obeležavanja stogodišnjice Valjevske bolnice, biće izvedena u Valjevu.

Predstava se radi u koprodukciji sa Centrom za kulturu Loznica – Vukov sabor, Fakultetom umetnosti u Prištini odnosno Kosovskoj Mitrovici, a pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Autorsku ekipu čine – scenograf Irena Kukrić, kostimograf Lara Popović, scenski pokret osmislila je Vera Obradović, a dramaturg je Marko Krstić. Gostujući glumci u predstavi su Marko Živić, Dejan Cicmilović i Milija Vuković. Igraju i Biljana Nikolić, Milica Tomašević, Nebojša Vranić, Nenad Stanojević, Bojan Veljović, Milan Popović, Uroš Milojević, Matija Ristić, Nikola Rakić, Jelena Orlović, Marija Vidaković, Nikola Pantović, Marija Radojević, Predrag Milenković, Bogdan Milojević i Momčilo Radosavljević.


Објављено

у

од

Ознаке: