ĆETKOVIĆU NAGRADA GLUMAČKIH SVEČANOSTI

Najbolji glumac XXI Glumačkih svečanosti “Milivoje Živanović” u Požarevcu, po odluci stručnog žirija, koji je radio u sastavu: Rada Đuričin, Ana Sofrenović i prof.dr Milovan Zdravković  je Vojin Ćetković, koji je nagradjen za ulogu Otela u istoimenoj predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Završne večeri XXI Glumačkih svečanosti, u čast pobednika, Narodno pozorište iz Prištine, sa sedištem u Gračanici, odigralo je predstavu “Govorna mana” po tekstu i u režiji Gorana Markovića.

Odluka stručnog žirija XXI Glumačkih svečanosti “Milivoje Živanović“ koje su održane u Požarevcu od 2 – 7. aprila 2016. godine:

“Glumačke svečanosti, koje su održane u Požarevcu od 2. do 7. aprila 2016. Godine, predstavile su mnoge darovite glumce. I veliki Milivoje Živanović bio bi ponosan zbog njih. Po propozicijama ovog festivala stručni žiri nagrađivao je po jednog glumca iz svake predstave: Pavla Jerinića, Milicu Mihajilović, Vojina Ćetkovića , Bojana Žirovića i Ljubomira Bandovića. Samo jedan od njih dobija Statuetu Milivoja Živanovića. Odluka stručnog žirija je da ove godine to bude sjajni Vojin Ćetković, koji je na ubedljiv, osoben način doneo složeni lik Šekspirovog Otela, u predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koju je režirao Miloš Lolić”, zapisano je u obrazloženju odluke stručnog žirija.


Објављено

у

од

Ознаке: