ČEMER SVAKODNEVICE

Praizvedba komada „Rulet-ples“ Aleksandra Jugovića, u režiji Marka Živića biće izvedena 8. marta na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Ovo je treći dramski tekst Aleksandra Jugovića čija se premijera izvodi u Beogradskom dramskom pozorištu, a glumcu Marku Živiću to je rediteljski prvenac.

Aleksandar Jugović, koristeći se elementima satire i melodrame, uspešno raskrinkava čemer naše svakodnevice: potrebu za ljubavlju i bezrezervnim poverenjem iskorišćavaju slabi ljudi, prefrigani prevaranti, ostavljajući osećaj gorčine i emotivnu pustoš. Pod motom da je čitav život kocka, rulet na kome nikad ne znaš hoće li baš tvoj broj biti izvučen, Jugovićeve junakinje (majka i ćerka) ulažu sve što imaju, uključujući i sebe, u dva šarmantna, ali neostvarena muškarca i ostaju bez ičega.

Autorski tim čine: dramaturg Branislav Nedić, kostimograf Jasmina Dugić, scenograf Ivan Denić, kompozitor Bora Dugić i koreograf Igor Grabovica. U predstavi igraju: Ljubinka Klarić, Milorad Damjanović, Jelena Rakočević Cekić i Marko Janjić.


Објављено

у

од

Ознаке: