BRUTALAN PRIKAZ SVAKIDAŠNJICE

Predstava „Bizarno“ po tekstu Željka Hubača, u režiji Stanislava Grujića premijerno je izvedena 30. januara u Narodnom pozorištu u Leskovcu.

Komad bez ustezanja slika svakidašnicu u kojoj živimo, a inscenacija prati taj brutalni kod savremenog sveta. Čak je i plakat sa snimkom polomljenog nosa autentičan, jer je reč o povredi koju je glumac Pero Bjeković „zaradio“ na jednoj od proba. “Gledali smo u snimak njegovog polomljenog nosa i odlučili da ga iskoristimo kao plakat za predstavu, a publika može da očekuje prave emocije i još bizarnije prikaze današnjice i surove realnosti u kojoj živimo”, tvrdi reditelj predstave i direktor gradskog pozorišta Stanislav Grujić. Karte se neće prodavati mlađima od 16 godina.

Narodno pozorište u Leskovcu odlučilo se da u svoj repertoar uvrsti “Bizarno” nakon vrtoglavog uspeha te predstave u izvođenju amataerskog dramskog ansambla Leskovačkog kulturnog centra. “Oni su to radili jako dobro i na nagovor dvojice glumaca koji su igrali u toj predstavi pružamo priliku ovom izuzetnom tekstu da nastavi da živi”, ističe Grujić. Od originalne postavke u predstavi glume Filip Radivojević i Nenad Mitrović. Ostale likove dočaravaju leskovačke glumice Nataša Stanković i Petra Dimitrijević, kao i gostujući glumac lazarevačkog pozorišta Pero Bjeković.

 


Објављено

у

од

Ознаке: