BORINI POZORIŠNI DANI JOŠ SKROMNIJI

Jubilarni 35. pozorišni festival „Borini pozorišni dani“, biće održan od 21. do 26. oktobra u Vranju, na sceni Doma vojske.

Predstave za program ovogodišnjeg festivala pod sloganom „Odbrojavanje“ odabrao je selektor Željko Hubač. Biće izvedeno šest predstava koje mogu da budu odigrane u prostoru Doma vojske. “Na žalost, i ovogodišnji Festival organizujemo van pozorišne zgrade, dakle u Domu vojske, a početak nove sezone i ovoga puta karakteriše rad u gotovo nemogućim uslovima za pozorišnu umetnost”, kaže Srđan Jovanović, direktor Pozorišta “Bora Stanković”. “Biće odigrane predstave manjih formi, ali isto tako predstave koje su obeležile period za nama u umetničkom smislu na jako visokom nivou. Ipak, zbog svih ovih okolnosti, ali i umanjenog budžeta, Festival će i ove godine biti revijalnog karaktera”, dodaje on.

Festival otvara komad Duška Kovačevića „Generalna proba samoubistva“ Narodnog pozoriššta iz Kikinde, u režiji Nenada Gvozdenovića. Premijera predstave domaćina festivala, „Tri sestre“, u režiji Trajčeta Georgijevog, zakazana je za četvrtak. Publika će potom videti i „Moje nagrade“” Narodnog pozorišta iz Beograda, ““Čehov je Tolstoju rekao zbogom“” Bitef teatra, ““12 gnevnih žžena“ Narodnog pozorišta iz Niša i ““Idealna milijarda“ Abarid Fondacije iz Beograda.

Najprestrižniji pozorišni festival na jugu Srbije održava se u čast istaknutnog književnika, dramatrga i pesnika Bore Stankovića.


Објављено

у

од

Ознаке: