Bluz kao način života

Premijera muzičko-scenskog projekta „Bili’s Holidej“ biće izvedena na programu Savamalskog kulturnog leta u Miksalištu 16. jula.

To je muzičko-scenski događaj isprva nastao na inicijativu sedam beogradskih džez pevačica, a prvobitno je realizovan na stogodišnjicu rođenja Bili Holidej u vidu koncerta. Džez pevačicama pridružila se i Suzana Petričević, glumica Narodnog pozorišta, koja je već imala priliku da se nađe u ulozi čuvene Lejdi Dej u predstavi ,,Budite Lejdi na jedan dan“.

Radi se o svojevrsnom preispitivanju života Bili Holidej kroz muziku, čime se dotiču mnoga pitanja – što lična vezana za njena stradanja, poroke, pogrešne izbore u ljubavi, što socijalna i politička poput segregacije, zlostavljanja, zavisnosti i tretmana u društvu.

Kroz priču – režijom i glumom publiku će voditi Suzana Petričević, a najpoznatije pesme dvadesetog veka, po čijim originalnim interpretacijama je Bili Holidej poznata, sto godina kasnije izvodiće Bobana Đorđević, Irena Blagojević, Jelena Jovović, Katarina Kačunković, Ksenija Kočetova, Ljiljana Sađil, Suzana Petričević, Sanja Marković (koja se javlja i u ulozi aranžera), kao i članovi muzičkog sastava: Predrag Revišin (saksofon), Milovan Paunović (klavir), Vuk Bradić (gitara), Miloš Čolović (kontrabas) i Luka Jovičić (bubnjevi).


Објављено

у

од

Ознаке: