“BEJBI SPEJS”

Novi projekat Dalije Aćin Thelander “Bejbi spejs” zasnovan na njenom koregrafskom iskustvu i istraživanju u oblasti izvođačkih umetnosti namenjenih najmlađoj publici, biće premijerno u Beogradu izveden u integralnoj verziji od 16. do 19. januara u Galeriji 12 Hub.

“Bejbi spejs” je namenski kreirana koreografsko-ambijentalna instalacija unutar koje se odigravaju plesne predstave i radionice za bebe od tri do 18 meseci i njihove roditelje i staratelje. Sam prostor, napravljen od rastegljivog i mekog materijala, ugodnog na dodir, kreiran je da stimuliše sva čula kombinovanjem vizuelnih umetnosti, plesa, muzike i poezije, pružajući izuzetno umetničko i društveno iskustvo. Predstava funkcioniše kao instalacija koja je dostupna tokom većeg broja sati u danu i kao plesna predstava, u trajanju od 30 minuta, koja se izvodi u određeno vreme nekoliko puta u toku dana.

Muziku je uradila Anja Đorđević, poeziju je napisala Maja Pelević, učestvuju izvođači Ana Ignjatović Zagorac i Milica Pisić, a “Glas poezije” je Vladislava Đorđević.

Nesvakidašnja koreografska instalacija “Bejbi spejs” biće potom predstavljena u Japanu u okviru serije predavanja kojim će Dalija Aćin i predsednica Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade ASITEŽ Srbije Diana Kržanić Tepavac upoznati japanske kolege sa aktuelnostima i praksama u pozorištu za najmlađi uzrast, posebno sa pozorištem za bebe u svetu. Desetodnevnu turneju u Japanu organizuje Japanska unija pozorišta za decu i mlade (Japan Union of Thetres for Children and Young People – JIENKYO), u saradnji sa ASITEŽ Srbije, uz podršku Ministarstva kulture Japana.


Објављено

у

од

Ознаке: