Akcija UDUS-a i preduzeća „Večno sećanje“

 

NEZABORAVLJENI
 
 
Udruženju dramskih umetnika Srbije obratio se Ratko Vujović, osnivač i direktor preduzeća „Večno sećanje“, s plemenitim predlogom i akcijom Nezaboravljeni, u okviru koje će navedena firma bez naknade čistiti spomenike i grobna mesta znamenitih glumaca i članova Udruženja koji nemaju naslednike.
Udruženje je predlog gospodina Vujovića sa zahvalnošću prihvatilo, pa će u prvom turnusu biti uređeni grobovi Žanke Stokić (Topčidersko groblje), Dobrice Milutinovića, Ilije Stanojevića Čiče, Milke Grgurove Aleksić i Vele Nigrinove na Novom groblju.
Ratko Vujović se, kako kaže, obratio Udruženju dramskih umetnika jer je jedna velika porodica, sledeće godine će biti vek od njegovog osnivanja, a logo „Večnog sećanja“ je porodično stablo koje predstavlja simbol porodičnih vrednosti, poštovanje predaka i očuvanje tradicije. Cilj akcije koju je pokrenuo je da se vrati fokus javnosti na znamenite ljude koji su svojim stvaralaštvom i radom zadužili društvo, da se piše ko su bili i šta su radili, da se mlađe generacije upoznaju s njihovim kulturnim stvaralaštvom, da se deci vrate pravi idoli i uzori.
Radovi su otpočeli, a nakon završetka svakog spomenika biće napravljena i galerija fotografija koje će prikazati izgled pre i nakon uređenja. Već je uređeno mesto večnog počinka Žanke Stokić.
„Ova akcija nije jednokratna i nije ograničena samo na dramske umetnike. Ovo je njen prvi deo, saradnju ćemo ponuditi i drugim umetničkim i naučnim udruženjima, kako bismo zajedno otkrili kome je sve potrebna ovakva vrsta pomoći, kao i da podignemo svest javnosti. Ovim putem pozivam i druge društveno odgovorne firme i pojedince da se priključe akciji, jer svaka pomoć je dobrodošla“, zaključio je Ratko Vujović.
 

Објављено

у

од

Ознаке: