NAGRADA MILOŠ ŽUTIĆ ZA 2016. GODINU PRIPALA JE NADI ŠARGIN

Glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije – NagradaMiloš Žutićza 2016. godinu – pripala je istaknutoj dramskoj umetnici, glumici Nadi Šargin,nagrađenoj za ulogu Elizabete u predstavi „Marija Stjuart“ Fridriha Šilera, u režiji Miloša Lolića i u produkciji Narodnog pozorišta, Beograd.
Nagrada je Nadi Šargin dodeljena za najbolje glumačko ostvarenje premijerno izvedeno na teritoriji Srbije, u periodu od 30. juna 2015. do 30. juna 2016. godine. U konkurenciji za Nagradu bilo je 22 glumačka ostvarenja, a petočlani Žiri u sastavu: Goran Jevtić, Ferid Karajica, Ivan Medenica, Branka Petrić (predsednica Žirija) i Dara Džokić, odluku je doneo jednoglasno.
Nagrada Miloš Žutić ustanovljena je 1994.godine, a Nada Šargin je 22. laureat ovog uglednog esnafskog priznanja. Nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, od unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.

Dodelu Nagrade Miloš Žutić pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Datum svečanog uručenja Nagrade Miloš Žutić glumici Nadi Šargin biće naknadno određen.